Привикаха Цветанов по делото "Флоров"

Привикаха Цветанов по делото "Флоров" | StandartNews.com

София. Повече от 2 часа (от 10 ч. сутринта) продължава разпитът на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в Софийска градска прокуратура. От следствието казаха пред репортер на "Стандарт", че делото е секретно и затова няма да дават никакви изявления. В публичното пространство се предполага, че проверката е по делото срещу бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

По-късно, в 13.30 ч., Цветанов е привикан на друг разпит, този път в специализираната прокуратура по друга проверка, свързана със СРС-скандалите. 

На 19 април Флоров беше временно отстранен от поста си, заради хода на оперативно дело в обвинение за подкуп. Повод за това станаха секретни материали, изпратени до прокуратурата.
Материалите са за разработка под кодовото име "Араби", в което фигурира името на Станимир Флоров още от 1998 - 1999 година. Има материали и за дело за оперативна разработка "Алчния", където Флоров е поставен и на оперативно наблюдение под псевдонима "Високия", свързан с корупция, наркотрафик и контрабандни канали. Тази разработка е направена през 2002 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай