Прибраха на топло 10 проститутки от "Малините"

Шофьор без книжка вози жриците, една от тях е на 17г.

Прибраха на топло 10 проститутки от "Малините" | StandartNews.com

Ботевград. Десет проститутки са задържани при спецакция на полицията, съобщиха от МВР. В нея са участвали служители на отдел „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР- София съвместно с колегите им от районно управление „Полиция”- Ботевград.

В събота, в хода на спецакцията в местността „Малините” и на ПИК-а в Ботевград служителите на реда установили десет проституиращи жени, сред които и една 17- годишна, обясниха от МВР. На непълнолетната е приложена спешна мярка "полицейска закрила" за 48 часа. Момичето е в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в столицата. За случая е уведомен отдел "Закрила на детето". След изтичане на мярката девойката ще бъде настанена в кризисен център в Драгоман до навършване на пълнолетие.

В хода на полицейската акция са установени и двама шофьори, в чиито автомобили са пътували проститутките. Мъжете са С.Т. на 54 години по прякор „Перлата” и П.С. на 20 години. Съставени са им актове за установени административни нарушения- на единия за управление без свидетелство за управление на МПС, а на другия за редица неизправности по автомобила.

Деветте жрици на платената любов на възраст между 18 и 31 години. Едната е  от Враца, а останалите от Ботевград. Те са задържани и преди за проституция. Жените остават в полицейския арест за срок до 24 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай