При обиски в Бургас- пистолети със заличени номера

При обиски в Бургас- пистолети със заличени номера | StandartNews.com

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител и на този етап няма повдигнати обвинения. Това каза Любомир Петров, шеф на Апелативна прокуратура- Бургас.

Общо 3 огледа са извършени до момента на местопроизшествието в Слънчев бряг, а в ресторанта и около него са открити над 30 гилзи.

10 души са вече задържани за престрелката, при която загина 1 бодигард, а тежко ранен е Димитър Желязков-Очите (ТУК).

От арестуваните са иззети 3 бойни пистолета и един газов. Газовото оръжие от човек на Митьо Очите, а бойните - от другата група. Част от оръжията са законни, но има и незаконни със заличени номера. Брадви не са открити и няма данни хората на Очите да са били въоръжени, каза от своя страна Калоян Калоянов, шеф на бургаската полиция. По всяка вероятност до края на деня ще бъдат повдигнати първите обвинения, коментираха запознати.

Паралелно се води и трето разследване досъдебно производство - за хулиганство. Първите две са за опит за убийство и за убийство.

Ексгард на Бай Миле е замесен в стрелбата, станала снощи в курорта. Повече четете ТУК. 

Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров заяви, че е е образувано досъдебно производство, срещу неизвестен извършител за 2 престъпления. Едното е убийството на 46-годишния Александър Алексиев, а другото е опит за убийство на 43-годишния Димитър Желязков.

Законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода и ли доживотен затвор без право на замяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай