Пребиха известен бургаски адвокат

Пребиха известен бургаски адвокат  | StandartNews.com

Бургас. Известен бургаски адвокат бе пребит в центъра на града, близо до областната дирекция на полицията. Инцидентът е станал в около 8 часа сутринта. Адвокат Станко Кралев е отивал към кантората си, когато биячът го нападнал. Най-вероятно той го е чакал от засада пред кантората му, защото побоят е станал на метри от нея. Нападателят го приближил бързо и му нанесъл два удара с метален бокс в главата, след което побягнал в посока към младежкия дом.

Адвокатът е откаран спешно в болница с кървящи рани от побоя. Нападателят не е бил маскиран, но юристът не е успял да го разпознае.

Причините за побоя до момента не са известни. Предполага се, че е твърде вероятно те да са свързани с работата на адвоката. От полицията са категорични, че не става въпрос за опит за грабеж. Една от версиите, по които работят разследващите е отмъщение.

Станко Кралев е известен наказателен адвокат и името му се свързва със серия няколко ключови дела. През годините той е бил защитник на Митьо Очите, на ММА-мениджъра Любен Джубрилов и на бившия полицай Михаил Менашки, който закла приятелката си Мария. Кралев защитаваше и един от подсъдимите по делото "Гранити", обвинен в отвличане и убийството на бизнесмена Стоян Стоянов.

Съпругата на Станко Кралев, Петя Кралева е прокурор в Окръжната прокуратура на Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай