Пратиха Слави Бинев в лудницата! Какво се случва

Защо се стига до тази мярка

Пратиха Слави Бинев в лудницата! Какво се случва | StandartNews.com

За задължително стационарно лечение в психиатрия да бъде настанен  65-годишният Слави Бинев от Димитровград. Това реши днес Районен съд – Хасково. 

Бинев е адаш и братовчед на бившия евродепутат Слави Бинев. 65-годишният димитровградчанин трябва да бъде настанен 3-месечно задължително амбулаторно лечение в Държавна психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов“ в Раднево.

Неофициално тази лудница е известна като най-голямата на Балканския полуостров, обясниха пребивавали там пациенти и медицински лица.

Принудителната процесуална мярка на Бинев бе гледана по Закона за здравето, а искането за задължителното амбулаторно лечение било входирано лично от шефа на психиатрията в хасковския квартал „Болярово“ д-р Йордан Михайлов, довериха източници на „Марица“.

Слави налетял с нож срещу кметския наместник и секретарката му в димитровградския квартал „Черноконево“ преди десетина дни. На мястото пристигнали полицаи, за да усмиряват развилнелия се мъж. После той бил пратен в „Болярово“. В хасковската лудница Слави Бинев започнал да се държи още по-неадекватно. Започнал дори да консумира екстрементите си и бил вкаран в изолатор, разказаха запознати със случая.

Това не е първата подобна случка със Слави Бинев. В началото на лятото т.г. от къщата му в „Черноконево“ бяха конфискувани автомат „Калашников“ с пълнители и 400 патрона. Това стана след подаден сигнал от негови съкварталци, че ги тормози и заплашва. По този случай Районен съд – Димитровград постанови Бинев да бъде настанен на 4-месечно задължително стационарно лечение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай