Събота,

Познати и приятели „връзвали“ жертви за OneCoin

От: Редактори -
359
Познати и приятели „връзвали“ жертви за OneCoin
A
A
A

Измислената валута OneCoin била рекламирана сред жертви на измамата с нея чрез свои познати и приятели, става ясно от коментар на експерт по криптовалутите, който обясни ситуацията след ареста на българин и издирването на сестра му от властите в САЩ.

Нашенци са обвинени в създаване на финансова пирамида за милиарди, като са действали по класическата технология за мрежов макретинг, за да привличат вложители, обясни експертът по криптовалути Цветан Аврамов в сутрешния блок на бТВ.

Те са се възползвали от бума на криптивалутите и са предлагали нещо, което дори не е подобна валута.

За пет години Ружа и Константин успяват да рекламират криптовалутата OneCoin пред крупни инвеститори от всички континенти. Убеждават ги, че криптовалутата формира цената си единствено от търсене и предлагане на регулираните борсови пазари. Самата измислена валута не е била представена на борсата, а хората са се привличали чрез познати и приятели, обясни експертът.

Те са се подлъгвали най-вероятно, защото не са се интересували достатъчно от валутата, а обещанието за бърза и лесна печалба е било основното, за което са се хващали, открои Аврамов.

Аврамов отбеляза, че са се организирали семинари и срещи, на които са се предлагали обучителни пакети, чрез които включилите се да склонят и други хора да вложат в OneCoin.

Обучителните пакети са започвали от 150 долара, правени са банкови преводи, получавали са и пари в биткоини, добави експертът.

Според него и името не е случайно, то доста прилича на биткоин, но е обяснявано, че е инвестиция в бъдещето.

Не са получавали документ за тези пакети. Българите са имали голям опит в създаването на многослоен маркетинг, работили са в над 20 държави.

Офисите на OneCoin в София бяха обискирани януари миналата година. Няколко месеца по-рано Ружа потъва в нелегалност. А единствената връзка на медиите с компанията е един мейл адрес.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички