Повдигнаха обвинение на Димитър Аврамов

Повдигнаха обвинение на Димитър Аврамов | StandartNews.com

София. Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Димитър Аврамов, народен представител от ГЕРБ в 41-то Народно събрание, и Методи Петков , общински съветник в Общински съвет-Плевен, съобщиха от прокуратурата, предаде БГНЕС.

Димитър Аврамов беше арестуван на 17 юли 2012г., дни преди обявяването на мониторинговия доклад на Европейската комисия за напредъка на България в борбата срещу корупцията и организираната престъпност. Депутатът беше обвинен в подкуп и търговия с влияние. На 19 юли прокуратурата му повдигна обвинение за два подкупа, с общ размер 100 000лв., както и за поискани 3000 декара от бизнесмена Светослав Илчовски в Монтанско.

Аврамов е обвинен, за това че в периода 06.07.12 г. - 17.07.12 г., във Враца, Плевен, Монтана и в офис на "Гала – М" ООД, в местността "Тировец", землище на Монтана, сам и в съучастие с Петков (като помагач), при условията на продължавано престъпление е поискал дар и имотна облага и приел дар, които не му се следват, за да упражни влияние при вземане на решение от Зорница Александрова – Директор на Областна дирекция "Земеделие", Монтана и Даниел Псалтиров – Началник на РУ "П"-МВР, Монтана във връзка със службата им.

Спрямо Аврамов е взета мярката за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 15 000 лв., а спрямо Петков мярката за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 10 000 лв.''

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай