Помелият пешеходец и коли във Варна бил дрогиран

Вчера мъжът блъсна пешеходец и два автомобила, след което опита да избяга от местопроизшествието и удари още 6 леки коли, преди да бъде задържан

Помелият пешеходец и коли във Варна бил дрогиран | StandartNews.com

Изперкалият шофьор, който вчера блъсна пешеходец и няколко коли във Варна, е бил под въздействие на алкохол и наркотици. Това са установили по-късно през деня в болница „Света Анна“, съобщи пред бТВ гл. инспектор Петко Камбуров, началник на пътната полиция във Варна.

Той допълни, че на шофьора са му направени кръвни изследвания за алкохол и наркотици. От болницата му е поставена диагноза „алкохолно и наркотично опиянение“.

Лицето е приведено в токсикология във Военна болница, където се намира под охрана на полицаи.

Вчера мъжът блъсна пешеходец и два автомобила, след което опита да избяга от местопроизшествието и удари още 6 леки коли, преди да бъде задържан.

"Въпросният водач на 1 юни служители от Второ районно управление-Добрич му отнемат свидетелството за управление поради управление на МПС с незаплатени глоби в срока за доброволно плащане.

Шофьорът има множество нарушения на Закона за движение по пътищата – 20 наказателни постановления и 10 наложени глоби с фиш, като през 2012 г. свидетелството  му за управление е било отнето предвид обстоятелството, че същият е загубил правоспособност поради отнемане на всички контролни точки.

От 2012 до 2016 г. е бил неправоспособен водач, когато е санкциониран 4 пъти за управление на МПС без свидетелство за управление и 2016 г. възстановена отново правоспособност", заяви още гл. инспектор Петко Камбуров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай