Полицията влезе във Винпром Първенец

По-рано днес край Варна бе заловен микробус с голямо количество фалшив алкохол

Полицията влезе във Винпром Първенец | StandartNews.com

Спецакция тече във "Винпром Първенец". Полиция и митничари са блокирали от часове производствената база. В момента икономическа полиция проверява щателно документацията и дали на територията на предприятието има безакцизен алкохол, предаде бТВ.

Акцията е продължение на задържания вече във Варна камион с безакцизен алкохол, който имал логото на избата от Първенец. Разследващите проверяват дали става въпрос за фалшифициране на марка и винпромът край родопското село има съпричастност към извършеното престъпление.

Служители на Гранично полицейско управление-Варна заловиха по-рано днес половин тон алкохол без акцизен бандерол. Алкохолът е открит в микробус на "Винпром Първенец", който е спрян за проверка на пътя Варна-Бургас.

В него са открити 150 тетрапак опаковки от 5 литра и 3 литра с етикети на различни видове вина. При проверка се оказало, че те са пълни с ракия, уиски, водка и мента. В буса са открити и редовни стъклени бутилки със същите алкохолни питиета.

Прокурорът обясни, че предстои да се установи дали те са били мостри за пласмент на нелегалния алкохол и дали стоката идва от винпрома. По документи стоката била предназначена за варненска фирма. Задържани са шофьорът на буса, синът му и още един пътник – и тримата са от Първенец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай