Мащабна акция срещу незаконни цигари и алкохол в Пловдив

Акцията в Пловдив е срещу търговията на акцизни стоки без бандерол

Мащабна акция срещу незаконни цигари и алкохол в Пловдив | StandartNews.com

След мащабна акция в пловдивска област са иззети един тон тютюн, близо тон и половина алкохол и 18 800 къса цигари. Акцията е срещу търговията и притежаването на акцизни стоки без бандерол.

При извършено претърсване и изземване в жилището на 55-годишен пловдивчанин в ж.р. "Тракия", полицаите са открили 94 стека цигари, съдържащи 940 кутии с марките "Карелия", "Купър", "Президент" и "ВNB" без акцизен бандерол. В избено помещение на същия адрес били открити пластмасови туби с различна вместимост – от по 5 и 10 литра, пълни с алкохол.

При проверка в дома на криминално проявен мъж от Брезово, ченгетата се натъкнали на четири пластмасови бидона и около стотина стъклени бутилки с различна вместимост, пълни с домашна ракия. Иззетото количество е малко под един тон.

В следобедните часове вчера пък служители на Трето РУ спрели за проверка на пловдивски булевард товарен автомобил. Купето и багажното отделение на превозното средство били натъпкани с чували тютюневи листа и нарязана листна маса.

При обиска на жилището на водача те се натъкнали на нелегален цех, оборудван с  машина за обработка на тютюна. Задържани са четирима мъже на възраст между 40 и 56 години.

В хода на акцията е арестуван и млад мъж, у когото униформените открили наркотично вещество. Проверката на лицето била извършена в близост до нощен клуб, а при обиска е иззета марихуана. Полицаите иззели от дома на задържания още 15 грама марихуана.

По случаите са започнати три досъдебни и едно бързо производство, а задържаните лица са общо 7. Работата на разследващите продължава под наблюдение на компетентната прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай