Полицията остава в Костенец докато хване Зайков

МВР зове хората да подават сигнали в полицията и да не предприемат самостоятелни действия

Полицията остава в Костенец докато хване Зайков | StandartNews.com

Денонощно сме тук и ще си тръгнем от Костенец само когато случаят приключи, каза главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, цитиран от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Издирването на заподозрения Стоян Зайков продължава. "За съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Използвам момента да подчертая, че получаваме доста сигнали, сред които за съжаление и недоброжелателни. Не може да се злоупотребява с подобни случаи, още повече когато е известно, че полицията реагира сериозно и проверява абсолютно всеки един сигнал. Няма как някой от тях да бъде подценен", е казал още гл. комисар Ивайло Иванов и е апелирал да се спре с подаването на фалшиви сигнали, които затрудняват работата на служителите.

Той е уточнил, че действията са във вътрешността и в периферията. Двете убийства по динамика на престъпленията не си приличат, нямаме категорични данни, че извършителят е един и същ, е отбелязал той и е допълнил, че единственото, което към момента може да се каже със сигурност, е часът на смъртта на 14 май вечерта. Според събраните данни е използван ловен патрон, 12 калибър, на този етап не можем да кажем категорично вида на оръжието, е казал Иванов. По думите му няма следи от взлом в къщата, където е намерено тялото на втория убит. Още не са готови назначените експертизите, които могат да ни дадат по-голяма категоричност, за да кажем, дали извършителят е един и същ, е посочил гл. комисар Ивайло Иванов. И в двата случая няма данни за съучастници.

"Всеки един сигнал приемаме с еднаква сериозност и подхождаме абсолютно отговорно. Получихме съобщение, че заподозряното лице се укрива в една къща, колегите от СОБТ, отивайки на място, преценявайки ситуацията, при влизане са използвали светлинна звукова граната, тя цели да дезориентира евентуалния извършител", е пояснил още главният секретар на МВР.

Иванов е отбелязал, че основната им цел е да гарантират живота и здравето на гражданите и на полицаите, затова обмислят всеки един ход, използват само специално обучени служители. Главният секретар е допълнил, че още от самото начало работят и с полицейските психолози. Той още веднъж е апелирал хората да подават сигнали в полицията и да не предприемат самостоятелни действия, защото издирваният е опасен.

Тази сутрин в 7.30 ч. главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов и директорът на ОДМВР-София старши комисар Николай Спасов ще дадат брифинг пред сградата на РУ-Костенец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай