Полицаи спряха вендета между две ромски фамилии

Полицаи спряха вендета между две ромски фамилии | StandartNews.com

Благоевград. Напрежението в ромската махала на Петрич не стихва в последните десетина дни. Заради риска от нови размирици в квартала са разположени денонощни полицейски патрули.

Служителите на реда успяха да спрат поредната ръкопашна разправа между два рода във вторник към 23,10 часа. В масовия скандал в кв. 182 в южния град едни срещу други се изправили десетки роднини и близки на 36-годишния Стефан М. и родственици на 44-годишния С. С. Те тъкмо събирали подръчни средства, за да започнат саморазправа, когато пристигнали полицаите. Вследствие на взетите незабавни мерки скандалът между двете настръхнали една срещу друга групи е предотвратен, спряна е ескалацията на напрежението. Работата по случая продължава.

В края на миналия месец се стигна до побой между двете фамилии в квартала. Заради детска игра и паднала топка в двора на съседите семействата се сбиха жестоко. При побоя най-сериозно пострада Стефан М., който бе транспортиран в столичната клиника "Пирогов" за лечение. От полицията в Петрич поставиха денонощни наряди в ромската махала, тъй като се очакваше отмъщение за пребития мъж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай