Подпалиха джипа на главния архитект на Несебър

Подпалиха джипа на главния архитект на Несебър | StandartNews.com

Бургас. Неизвестни лица са подпалили личния джип на главния архитект на Несебър Валентин Димов. Инцидентът е станал малко след 4 часа сутринта във вторник на улица "Странджа" в Поморие, където Димов живее със семейството си.

Джипът му Хюндай Теракан е бил паркиран в двора пред къщата и скрит зад масивна ограда, висока над 2 метра.

Подпалвачите не са успели да стигнат до колата, затова хвърлили по нея бутилка, пълна с бензин, и горящ фитил.

Бутилката се е строшила в колата и я подпалила. Архитектът обаче чул странния шум през нощта и реагирал светкавично. Той грабнал подвижен пожарогасител и бързо потушил пламъците преди да унищожат цялата кола. Огънят обаче опожарил тавана.

От полицията съобщиха, че нанесените щети все още се изясняват. Доказано е обаче, че колата е подпалена умишлено. Близо до джипа униформените са открили парчета от счупена бутилка с петролен мирис и овъглени парчета плат, най-вероятно остатъци от фитила.

В дома на архитекта има камери, които вероятно са записали подпалвачите, казаха негови съседи. От полицията отказаха да коментират дали извършителите са засечени от охранителните видеокамери, позовавайки се на следствената тайна.

Аритект Димов заяви, че не е получавал никакви предупреждения или заплахи и няма представа кой и защо е запалил колата му. Неговата версия е, че извършеното е от обикновена злоба.

"Това, което ми се случи, е заради противопоставянето между бедни и богати в България. Луксозната къща на архитект Димов в Поморие бе показана от всички медии след като гръмна аферата "Дюнигейт" преди повече от година.

Разследването все още не е приключило. През април тази година комисията за отнемане на незаконно придобито имущество наложи запор върху имотите на главния архитект докато не изтече проверка законни ли са всичките му доходи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай