Събота,

Петима задържани след акция срещу битовата престъпност

От: Стандарт -
295
Петима задържани след акция срещу битовата престъпност
A
A
A

При операция на МВР срещу битовата престъпност във видинското Арчар са били задържани петима души. Образувани са пет досъдебни производства и пет преписки. Акцията е проведена на 19 февруари от 9 до 18 часа. В нея са участвали служители на РУ-Видин, участък „Арчар“, Пътна полиция-Видин и Зоналното жандармерийско управление-Монтана под надзора на Окръжна прокуратура-Видин.

По време на операцията са проверени 193 лица, от които 20 от криминалния контингент, и 142 моторни превозни средства, а за констатираните нарушения са съставени 22 акта и 14 фиша. Образувани са пет досъдебни производства и пет преписки. Две от досъдебните производства са по чл. 278 от Наказателния кодекс (незаконно държане на културно-исторически ценности), а три – по чл. 234 от Наказателния кодекс (държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол). Заведени са четири преписки по чл. 235 (съхранение на незаконно добита дървесина) и една по чл. 234 от Наказателния кодекс.
С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани петима местни жители.

Разследващите са иззели част от античен каменен корниз, който не е идентифициран и регистриран по съответния ред, четири антични монети и металотърсач, 9 кубика дърва без контролна горска марка и документи за произход, както и нарязан тютюн без бандерол.

На работна среща с кмета на Арчар Боряна Георгиева, в която участваха началникът на РУ-Видин, началникът на полицейския участък в селото и ръководни служители на охранителна и криминална полиция на ОДМВР-Видин, бе подчертано доброто взаимодействие и постоянна комуникация между полицията и кметството, бяха очертани и допълнителни мерки, които да гарантират повече сигурност на местното население.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com