Пак стреляха по тролей в Бургас

Пак стреляха по тролей в Бургас | StandartNews.com

Общественият транспорт в Бургас продължава да бъде под обстрел. Пореден инцидент стана в късния следобед в сряда. Този път нападателите са атакували тролейбус с камъни. Инцидентът е станал на бул. "Демокрация", в района на ОУ "Васил Априлов".

Според първоначалната информация, дадена от шофьора, по тролея е стреляно с флоберка. От полицията обаче категорично отрекоха да има следи от оръжие. Според разследващите върху металната част на возилото е нанесена побитост близо до рамката за охлаждане на двигателя, която най-вероятно е получена от удар с камък.

Това е вторият подобен инцидент само за ден в Бургас. Около обяд в сряда неизвестен стреля с въздушна пушка по градски автобус, който се движи по линия № 12 А. От стрелбата бяха счупени едното от двете стъкла на втората врата и стъклото, разположено непосредствено след третата врата на автобуса. Полицаи проверяват сградите, разположени в района, от който са долетели изстрелите.

От началото на годината в Бургас се наблюдават серия от атаки срещу автобуси от градския транспорт. Повечето случаи са регистрирани в ромския квартал "Победа" и в комплекс "Меден рудник", където редовно целят автобусите с камъни. За щастие до момента няма пострадали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай