Падна голяма тайна! Братът на Ружа Игнатова проговори

Засякоха Констатин на много важно място в София

Падна голяма тайна! Братът на Ружа Игнатова проговори | StandartNews.com

Братът на издирваната в цял свят криптокралица Ружа Игнатова, вече е на свобода. Той беше арестуван преди 5 години в Съединените щати.

ВИЖ ОЩЕ: Изненада! Братът на Ружа Игнатова е в България, ето какво прави

bTV показа документ, от който става ясно, че Константин Игнатов е съдействал на разследващите. В официалния документ на САЩ прокурорът на Манхантън Деймиън Уилямс препоръчва на съдия Едгардо Рамос да осъди българина само на 34 месеца, които той вече е прекарал в затвора.

Прокурорите смятат, че именно Константин Игнатов е станал "де факто лидер" на измамата, когато пирамидата OneCoin рухва, а сестра му изчезва безследно. bTV пусна части от разпита на Константин в САЩ:

- След като сестра ви изчезна, позицията ви в OneCoin промени ли се, или остана същата?

- Промени се.

- Как се промени?

- Станах един от водещите лидери в OneCoin.

- През този период от време поддържахте ли връзка с Ружа?

- Не.

Ружа Игнатова е лицето на международната схема за 4 милиарда долара, базирана на фалшива криптовалута. Жертвите ѝ са поне 3,5 милиона души от целия свят. Игнатова, която е в списъка на десетте най-издирвани на ФБР, е наела брат си да работи като неин личен асистент.

- Правили ли сте изявления, че сте в контакт с Ружа?

- Да, направих го.

- Защо направихте тези изявления?

- Пред мрежата, така че всички да си мислят, че всичко в компанията работи и всичко е наред.

Американският съдия е нарекъл  OneCoin "измама със стотици хиляди жертви", повечето от които нямат голям шанс да получат обратно парите си. Игнатов обаче сътрудничил на прокурорите, които препоръчват присъда за изтърпяно време. Игнатов се е съгласил и да върне 118 000 долара на американската хазна.

А в социалните мрежи се появиха снимки на Константин с локация София, България.

По-рано днес „24 часа” съобщи, че Константин е засечен на опашката пред паспортното в София, за да подаде документи за български паспорт.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай