Отрова за гризачи погубила Стефан от Кардам

Ще носи ли някой наказателна отговорност, ще

Отрова за гризачи погубила Стефан от Кардам | StandartNews.com

Водещата версия, по която се работи по случая с починалото 9-годишно момче Стефан от добричкото село Кардам, е отравяне със силна промишлена промишлена отрова за гризачи, поставена в стена. Това стана ясно от
коментар на главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти.

Две от сестрите на малкия Стефан също бяха в болница със симптоми на тежко натравяне, но лекарите успяха да ги спасят.

"Ако трябва да обясня причината, тя е резултат на 3 готови експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска. Няма да правя каквито и да е изводи относно евентуална наказателна отговорност, тъй като това е решение, което в близките дни ще вземат колегите от съответната прокуратура", добави Цацаров.

По думите му всички са станали свидетели на "едни меко казано недобри битови условия", при които живее семейството.

"Причината е свързана и с тези недобри битови условия", добави той и уточни, че при извършените детайлни огледи на помещенията са иззети от отвори в стената химически препарати с изключително силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители.

"Основната версия, по която се работи е, че тези препарати в конкретния случай са били използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в самото помещение. Те са били поставени в отвори, които са били зазидани с кал в стената и според една от водещите хипотези на експертите става дума за много силно действащи промишлени отрови в изключителна близост до леглото на детето и за настъпило в резултат на това силно отравяне и то дори от самото вдишване и непосредствената близост на отровните примамки", поясни главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай