Петък,

Отрова за гризачи погубила Стефан от Кардам

От: Стандарт, снимка Булнюз -
354
Отрова за гризачи погубила Стефан от Кардам
A
A
A

Водещата версия, по която се работи по случая с починалото 9-годишно момче Стефан от добричкото село Кардам, е отравяне със силна промишлена промишлена отрова за гризачи, поставена в стена. Това стана ясно от
коментар на главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти.

Две от сестрите на малкия Стефан също бяха в болница със симптоми на тежко натравяне, но лекарите успяха да ги спасят.

"Ако трябва да обясня причината, тя е резултат на 3 готови експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска. Няма да правя каквито и да е изводи относно евентуална наказателна отговорност, тъй като това е решение, което в близките дни ще вземат колегите от съответната прокуратура", добави Цацаров.

По думите му всички са станали свидетели на "едни меко казано недобри битови условия", при които живее семейството.

"Причината е свързана и с тези недобри битови условия", добави той и уточни, че при извършените детайлни огледи на помещенията са иззети от отвори в стената химически препарати с изключително силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители.

"Основната версия, по която се работи е, че тези препарати в конкретния случай са били използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в самото помещение. Те са били поставени в отвори, които са били зазидани с кал в стената и според една от водещите хипотези на експертите става дума за много силно действащи промишлени отрови в изключителна близост до леглото на детето и за настъпило в резултат на това силно отравяне и то дори от самото вдишване и непосредствената близост на отровните примамки", поясни главният прокурор.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички