Отрицателна проба за шофьора, убил 4 души

Трагедията става в каварненското село Белгун,

Отрицателна проба за шофьора, убил 4 души | StandartNews.com

Пробата за наличие на алкохол в кръвта на 36-годишния Антон А., който премаза майка с две деца и 40-годишен мъж на тротоара в каварненското село Белгун, е отрицателна. Все още се чакат резултатите от взетата проба за наркотични вещества, съобщиха от Апелитивната прокуратура във Варна.

Трагедията стана на 17 август около 17.20 часа в центъра на селото.

По пътя към Белгун мъжът изпреварил с висока скорост друг автомобил. В центъра на селото обаче Антон изгубил контрол над колата, навлязъл в насрещната лента и преминал през тротоара.

Блъснал се в ниска бетонна ограда, която преодолял, и се ударил в дърво. Колата се преобърнала от удара по таван, помитайки стоящите на тротоара три деца и трима възрастни. 30-годишна майка, две от децата й - на 1 г. и 4 м. и на 11 години, както и 40-годишен мъж умират на място. 

В различни болници са откарани трима пострадали - самият шофьор, 58-годишен мъж и 8-годишното братче на загиналите деца. 

Пострадалият водач е настанен в реанимацията на МБАЛ в Добрич с тежка черепно-мозъчна травма. Той бе опериран и е в съзнание, но не е контактен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай