Отнемат имущество за милиони на братя Галеви

Решението на Окръжният съд в Кюстендил подлежи на обжалване

Отнемат имущество за милиони на братя Галеви | StandartNews.com

Състав на Окръжния съд в Кюстендил постанови отнемане в полза на държавата на имущество за 2,5 млн. лв. на т.нар. братя Галеви, осъдени за създаване на организирана престъпна група и рекет през 2012 г., но впоследствие укрили се и от близо 9 години - обявени за международно издирване.

Искът на така нар. "Комисия Кушлев" беше на обща стойност над 4 милиона и 250 хиляди лв. Процесът продължи 8 години, през които бяха проведени над 30 съдебни заседания, съобщава .БНР.

Съдебният състав приема, че въз основа на съдържащите се по делото доказателства може да се направи основателно  предположение за наличието на косвена връзка между престъпната дейност на проверяваните лица Пламен Галев и Ангел Христов и придобитото от тях имущество.

Същите са осъдени за тежки умишлени престъпления - първият като ръководител, а вторият като участник в организирана престъпна група, която е била въоръжена и е била създадена с цел да извършва изнудване, с цел имотна облага.

Очевидно е, че се касае се за тежки умишлени престъпления, които са користни по своя характер и с които се генерират значителни парични доходи. Тези доходи са били прикривани с осъществяването на разпоредителни сделки на дружества, регистрирани в офшорни зони, пише в мотивите съдебният състав.

Съдът отнема в полза на държавата имотите, заедно с посочените в тях сгради - огромен по площ и сгради комплекс, собственост на „Братя Галеви“ и техните съпруги в село Ресилово, Община Сапарева баня. Не се отнема оръжието на Галеви.

През цялото време, докато вървеше делото, в кулоарите на съда се коментираше, че на името на братя Галеви не се води нищо, а на фирми и съдружници на Сейшелите, а авоарите им са на Британските острови.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай