Осъдиха депутатка от ПП. Причината

Решението на съда за инцидента на пътя

Осъдиха депутатка от ПП. Причината | StandartNews.com

Депутатката от “Продължаваме промяната”-Русе Рена Стефанова получи условна присъда от 3 месеца, след като сключи споразумение с прокуратурата за катастрофа с пострадала жена, съобщава Русе Медия.

Делото бе гледано в Софийски градски съд вчера в присъствието на Стефанова. Адвокатката е лишена и от шофьорска книжка за същия срок от 3 месеца.

Имунитетът на Рена Стефанова като народен представител бе поискан от главния прокурор, но русенката се отказа доброволно от него.

Пътният инцидент е станал в деня на откриването на 47-ия парламент – 13 декември, когато Стефанова блъснала жена с колата си на столично кръстовище.

Депутатката е била зад волана на „Тойота Камри“, когато по ул. “Одрин” на кръстовището с бул. “Тодор Александров” е предприела ляв завой в посока центъра.

В същото време жена пресичала натоварения булевард. На мястото има и светофар, който обаче пуска едновременно пешеходците и колите.

След като Гешев поиска имунитета ѝ, Рена Стефанова обясни, че се е движила с колата си зад голям черен джип и в последния момент е видяла пресичащата жена, която закачила със страничната броня. След това я откарала за преглед в болница, въпреки че тя не искала.

Стефанова лично се обадила на полицията и дала обяснения. Тогава тя декларира готовност да понесе вината си.

Според одобреното споразумение Рена Стефанова ще плати и 1170 лв. разноски по делото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай