Осъдиха поляк във Видин на 15 години затвор за 200 кг. хероин

Осъдиха поляк във Видин на 15 години затвор за 200 кг. хероин | StandartNews.com

Петчленният разширен състав на Окръжния съд във Видин постанови присъда от 15 години затвор при първоначално строг режим и 200 хил. лева глоба на полския гражданин Силвестър Смаговски, съобщи БНР.
Той е обвинен, че на 6 септември 2014-а година се е опитал да изнесе през "Дунав мост 2" почти 200 кг хероин в ремаркето на товарния автомобил, който управлявал.

Магистратите приеха твърдението на прокуратурата, че случаят е особено тежък и с голяма обществена опасност. Според тях става въпрос за канал, съзнателно подготвен за трафик на хероин с висока концентрация и с висока стойност.

Намереният наркотик, който се изчислява на близо 32 млн. лева, бе намерен при митническа проверка по метода анализ на риска в ремаркето на товарната композиция, скрит в кашони с хавлиени кърпи от Турция.

Съдебният състав не уважи твърденията на адвокатите на Смаговски, че той е жертва на добре организирана група за разпространение на наркотици в Европа. Неговият защитник, адвокат Десислава Трифонова обяви, че присъдата ще бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

"Считаме, че към настоящия момент тя не е справедлива. Вярваме, че следващата инстанция ще изгради в себе си вътрешно убеждение, че Смаговски е невинен. Аз вярвам в това", каза Трифонова.

Хванатият наркотик, който се съхранява в склад в Агенция "Митници", ще бъде унищожен, а товарният автомобил, където бе намерен хероинът, ще бъде отнет в полза на държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай