Орхан Изиров е убит от упор

Орхан Изиров е убит от упор | StandartNews.com

Стотици изпратиха застреляния бизнесмен в последния му земен път

Яворница. 46-годишният Орхан Изиров бе погребан днес по обяд в мюсюлманското гробище на петричкото село Яворница. Стотици го изпратиха в последния му път. Хора от целия регион минаха през дома на родителите му, за да се поклонят пред тленните му останки. Бизнесменът бе застрелян в сряда привечер с няколко куршума в храстите до пътя край петричкото село Първомай. Убиецът е стрелял почти от упор няколко пъти в жертвата. Все още не се знае с какво оръжие е бил килърът. Фатален се е оказал куршумът, който е уцелил петричанина в лицето. Привикват се на разпит десетки близки и познати на убития. Назначени са няколко експертизи в хода на оперативно - следствените действия. Продължава събирането на доказателства, лаконични бяха от прокуратурата. Все още няма яснота за мотива за кървавото престъпление, работи се по всички възможни версии.

Орхан живеел на улица „Дунав" №11 в Петрич със съпругата си, която е учител по физика в петричка гимназия, и голямата си дъщеря. Основният му бизнес обаче бил в село Яворница, където живеят родителите му и в имота стопанисвал къща за гости с 4 стаи и барче.

През юли 2013 г. е осъден условно за разпространение на два вида наркотични вещества с общо тегло почти 300 грама. Стойността на дрогата е била малко над 14 000 лева. Тогава Окръжен съд – Благоевград одобрява постигнатото споразумение между Изиров и прокуратурата и го осъжда на 1 година и 11 месеца затвор с 4-годишен изпитателен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай