Оковаха Мезето и Легионера докато грабят аптека

Спипаха трима рецидивисти в крачка на пъпа на София

Оковаха Мезето и Легионера докато грабят аптека | StandartNews.com

София. Трима рецидивисти бяха хванати в крачка от полицията при опит за обир на аптека в центъра столицата, съобщиха от МВР. Акцията на криминалистите от СДВР е станала в ранните часове в неделя.

Екшънът се случва 04,30 часа. Тримата обиджии атакуват аптекана бул. „Васил Левски”. Те успяват да срежат решетка на врата, свалят стъклопакета и са проникват вътре. "При влизането с, не са успели да отворят касата, където са парите. Задейства се СОТ и колегите пристъпват към задържане", разказа шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, цитиран от Фокус.

Единият от задържаните е с инициали Д.И., на 36 години, по прякор Мезето. През 2004 г. има присъда за кражба. Другият е А.Д., на 48 години, по прякор Легионера, с две присъди за кражби. Третият е с инициали А.К., на 34 години, с три присъди за кражби и една присъда за наркотици. И на тримата присъдите са по чл. 196 за опасен рецидив, каза старши комисар Валери Йорданов.

„Имаме съмнения, че са оглеждали и други обекти, което предстои да се провери. Ще бъдат проверявани за съпричастност и към кражбите на други аптеки, извършени на територията на столицата. Това са мерки, които предприема Министерството на вътрешните работи и Столичната дирекция за противодействие на престъпността. Понякога попадаме и на напълно неизвестни лица, но в случая – става въпрос за трима рецидивисти”, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай