Охранител разколачи обект вместо да го пази

Внезапната намеса на полицията осуетила кражбата

Охранител разколачи обект вместо да го пази | StandartNews.com

София. Охранител разколачи поверения му обект вместо да го пази. Само навременната намеса на полицията предотврати финализирането на кражбата, съобщават от МВР. 46-годишният мъж бе задържан, след като бе спипан да измъква метални тръби от обект в Сливница.

Вчера около 13 часа при обход на освободен войскови район патрулиращи полицаи засекли двама мъже да товарят голямо количество метални тръби в автомобил, паркиран в непосредствена близост до отоплителна централа в обекта. Необичайната гледка предизвикала подозрението на служителите на реда, които реагирали светкавично и задържали мъжете. Установено било, че 46-годишният Г.Г. е служител на фирма, отговаряща за охраната на обекта, а съучастникът му О.И. /40 г./ е  криминално проявен от врачанското село Алтимир.

Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Изяснено било, че престъплението е извършено между 9 и 13 часа. Извършителите  използвали седем ръчни ножовки и лек автомобил "Опел Астра - Комби", собственост на охранителя.  В хода на разследването станало ясно, че пазачът предварително се договорил с ортака си и след като застъпил на смяна, му връчил ножовките, за да среже металните тръби от помещенията на втория етаж. Уговорката била, след като стане готов съучастникът да му даде знак и да натоварят тръбите в автомобила.

На обяд пазачът паркирал колата под прозореца на корпуса и започнал да спуска 12-те тръби, които Г.Г. поемал отдолу. Двамата обаче така и не успели да довършат престъпния си замисъл след внезапната намеса на униформените. Тръбите са иззети заедно с ножовките, а авторите на кражбата са задържани в полицейския арест за 24 часа. По случая в РУП-Сливница е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай