Обвиниха шофьора, прегазил Виктория. Страшни подробности

17-годишното момиче бягало от насилник

Обвиниха шофьора, прегазил Виктория. Страшни подробности | StandartNews.com

Две обвинения бяха повдигнати на 28-годишния шофьор Реджеп Алиев, прегазил 17-годишната Виктория.

Първото е, че не е спрял на време, когато е видял момичето на пътното платно, а след това е избягал от мястото. Второто обвинение е за това, че е шофирал след употреба на наркотици, което е негово второ подобно провинение. С постановление на прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Трагедията разтърси цяла България. Около 20,20 ч. на 29.01.2022 г., на пътя от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, обвиняемият Реджеп Алиев помел и прегазил с форда си 17-годишната Виктория, след което избягал. Установено е, че бил дрогиран. През 2019 г. е осъждан за шофиране след употреба на наркотици.

Според държавното обвинение налице е реална опасност обвиняемият Реджеп Алиев да се укрие и да осъществи друго престъпление.

Все още няма обвинение срещу спътниците на момичето.

17-годишното момиче е било в автомобила на свой приятел, с когото по неофициална информация са имали връзка. Между двамата обаче възникнал спор, който прераснал в насилие върху младата жена.

"Явно, че той е набил момичето, момичето преди това е бягало по полето, той я е настигнал, върнал я е пак в колата, след което или тя се е опитала да избяга, като е видяла светлините на другия автомобил, да скочи, за да я видят. Тя се е опитвала да се измъкне от автомобила, тъй като явно, че е била бита или е упражнявано върху нея насилие", коментира пред Нова телевизия зам.-кметът на Гърмен Владимир Донков.

Предполага се, че четиримата младежи от автомобила, който е прегазил момичето, въобще не са я познавали. С колата обаче те са преминали точно в момента, в който тя се е озовала на пътното платно в опит да избяга.

Какво точно се е случило разследващите се надяват да разберат от приятеля на момичето, за когото има данни, че е упражнявал насилие върху нея.

"Не живеят на семейни начала, там има някаква любовна драма. Били са гаджета, той е женен, тя не е женена. Тя е момиче. Станал е такъв битов инцидент, скарали са се и е възникнала драма между двамата", заяви Владимир Донков.

Момичето е било дъщеря на разведени родители. Нейни познати я описват като много тиха и скромна девойка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай