Петък,

Общинарката удушена заради пари, а не от любов

От: Стандарт -
3855
Общинарката удушена заради пари, а не от любов
A
A
A

Общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова е била убита от Минчо Столарски заради огромна сума пари. Това научи БЛИЦ от разследващи.

Преди години Столарски е дал голяма сума пари на Каферинова, по наша информация вероятно за да закупи тя апетитен имот. Въпреки обещанията, че ще му ги върне, години наред жената е мотаела Минчо, който е брат на известния велинградски бизнесмен Миролюб Столарски.

БЛИЦ научи още, че преди години Минчо Столарсаки и общинската съветничка са имали любовни отношения. Снощното удушаване обаче нямало нищо общо с тях, а ставало дума единствено и само за пари.

Наши източници съобщиха още, че дългогодишната общинска съветничка е играела в комбина с настоящ общински съветник, който по времето на НДСВ е бил кандидат за кмет на Велинград. Понастоящем той има хотел, заведение и е построил доста кооперации в курортния град.

От дълги години двамата общински съветници са в основата на продажбата на апетитни общински имоти. Внасяли са предложения Общинският съвет да гласува, че ги обявява за продажба, купували ги на ниска цена и ги продавали на няколко пъти по-висока цена.

В града се говори, че Каферинова държи сделките с имоти и е била постоянен посредник, въпреки че нямала агенция за недвижими имоти и това не била официалната ѝ дейност. Двамата общински съветници са били свързани с т.нар. имотна мафия. Освен минералния плаж във Велинград, Каферинова е притежавала още няколко имота. 

Минчо Столарски е имал влошени отношения с нея в последно време заради заема, който жената не му е върнала. През 2017 г. на излизане от общинския съвет Каферинова беше нападната от двама мъже и пребита. Смята се, че грозното нападение тогава е било поръчано именно от Минчо Столарски, но това не е било доказано.

Убийството на общинската съветничка Екатерина Каферинова е извършено по изключително жесток начин. Това каза пред bTV метът на Велинград Костадин Коев.

Той потвърди информацията, че извършителят на престъплението сам се е обадил на телефон 112.

Задържаният за убийството на общинската съветничка Минчо Столарски е направил самопризнание.

Тялото на общинарката е откарано за съдебномедицинска експертиза.

„Лично пред мен не е споделяла за заплахи от никой“, каза Коев за жертвата. Той не познава извършителя Минчо Столарски.

Относо камерите в дома на Каферинова, където според първоначалната информация тя е била удушена, и дали тя се е притеснявала от посегателство, Коев каза: „Дори не знам че има и камери“.

„Снощи отидох на място. Районът беше отцепен. Не забелязах нищо необичайно“, посочи кметът.

Каферинова е била нападната и пребита жестоко през 2017 г., а преди това в дома ѝ е бил хвърлен коктейл „Молотов“.

„Не мога да кажа каква е причината. Не съм запознат с личния живот на г-жа Каферинова“, заяви кметът.

По отношение на твърденията, че Каферинова е имала интимни отношения със Столарски, той каза: „Не съм ги виждал заедно“.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com