Обирджиите свили поне милион от ударения инкасо автомобил

Седемцифрена сума е открадната от обрания инкасо автомобил в София

Обирджиите свили поне милион от ударения инкасо автомобил | StandartNews.com

Седемцифрена сума е открадната от обрания инкасо автомобил в София. Все още не е ясно кои са извършителите на грабежа. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

По последна информация нападателите са четирима. Били са въоръжени и маскирани. Те са избягали с кола с фалшиви украински номера. По-късно два опожарени автомобила бяха открити край Околовръстното шосе в квартал „Кръстова вада”. Според Прокуратурата колите са на извършителите. Иззети са видеозаписи.

„Това, което знаем, е, че вчера рано сутринта извършителите са се придвижили с два джипа до търговския център на Околовръстното шосе в София. Изчакали са идването на инкасо автомобила. Те очевидно са знаели, че колата ще бъде там. След това инкасо автомобила е пристигнал, като в него са превозвани касети с банкноти с различен номинал, предназначени за банкоматите на различни банки. Имало е двама служители. Единият е шофирал, а другият е трябвало да зарежда касетите в банкоматите. Колата е можело да се отваря само отвътре”, обясни Петрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай