Направиха нови разкрития за тежката катастрофа с мигранти

Частта от околовръстното шосе остава затворена заради разследването

Направиха нови разкрития за тежката катастрофа с мигранти | StandartNews.com

Почти 50 км е бил преследван бусът с мигрантите, преди да стане тежкият инцидент на Околовръстното шосе в столицата. Това стана ясно от думите на представители на прокуратурата и МВР, които дадоха брифинг на мястото на катастрофата. 

От МВР опровергаха първоначалната информация, че става въпрос за опит на полицейския микробус да спре на място буса с мигранти. Според директора на столичната полиция старши комисар Калоян Милтенов, микробусът с тримата полицаи е бил встрани от пътя, а само един от тях е бил вътре по време на удара - 51-годишният полицай, който е най-тежко пострадал.

"Преследван е един микробус, който не се е подчинил на сигнал за спиране. В следствие на преследването е ударен наш бус, който е чакал отстрани да се включи в преследването. Не са имали лента за спиране, но не са препречили пътното движение, били са на безопасно място спрели, за да се включат в преследването. Текат процесуално следствени действия", обясни Милтенов.  

Мигрантите в микробуса са били общо 12 и са сирийци. В момента ги разпитват с преводачи, за да се изясни цялата ситуация, каза градският прокурор на София Илиана Кирилова.

"Разпитват се мигрантите, разпитват се лица, настанени в болница, търсят се преводачи. Проверява се откъде са минали. 12 са засега според нас, мигрантите", подчерта тя.

"След получаване на докладната от Столична дирекция на вътрешните работи, е образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура за тежко умишлено ПТП, както и за каналджийство", допълни Кирилова

Частта от околовръстното шосе остава затворена заради разследването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай