Нови обвинения срещу Васил Божков

За търговия с влияние и отчуждаване на културни ценности

Нови  обвинения срещу Васил Божков | StandartNews.com

На Васил Божков вече са повдигнати обвинения за 11 престъпления. Това съобщи на брифинг Сийка Милева, говорител на главния прокурор. Новите обвинения са четири и са за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по съответния ред.

Прокурор Милева обясни, че молбата за екстрадиция на Божков от Обединените арабски емирства е над 200 страници.

До края на седмицата прокуратурата ще изпрати на Министерството на правосъдието преведената на арабски молба, а ведомството ще изпрати искането до Абу Даби.

Прокуратурата повдигна обвинения и на приближени до Божков бизнесмени, като част от групата му, както и на последните двама ръководители на Държавната комисия по хазарта.

По-рано стана ясно, че мажоритарният акционер във ФК "Левски" и дясна ръка на бизнесмена Васил Божков - Георги Попов стои зад руските опити за освобождаването му от ареста в Абу Даби. Според неофициална информация Попов, който също бе арестуван в Обединените арабски емирства, е договорил руски граждани да се застъпят за Божков пред властите.

Същевременно в понеделник в Абу Даби е бил на работна визита и Сергей Наришкин, който ръководи външното разузнаване на Руската федерация. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай