Носели като магарета покупките на криптокралицата ни

Ружа Игнатова притежавала лусозен пентхаус в Лондон

Носели като магарета покупките на криптокралицата ни | StandartNews.com

Изчезналата при неясни обстоятелства българска криптокралица Ружа Игнатова притежавала лусозен пентхаус в Лондон на стойност 13,5 млн. британски паунда. Това разкриват адвокати, които работели по случая за онлайн измами на българката, предава BBC.

Скъпият апартамент е ситуиран в богаташкия район в Лондон Kенсингтън на последния етаж на сградата Abbots House.

За криптокралицата се сеща и бивш портиер на луксозната постройка, който разказва за момент, когато Ружа се връщала от пазар с охраната си, която носела "като магаре" покупките на българката.

Според информацията на британската медия в жилището имало басейн, маркови дрехи и бижута, както и ценни картини за около 500 000 паунда.

"Тя имаше картина на Анди Уорхол, прибрана в шкафа, и това разби сърцето ми, защото съм учил в художествен колеж", казва бившият служител.

На 17 септември германският адвокат на Ружа Мартин Брайденбах, беше изправен пред съда, обвинен в пране на пари и прехвърляне на 20 милиона евро на лондонска адвокатска кантора за финансиране на покупката на луксозния имот.

Други двама също са на подсъдимата скамейка, изправени пред обвинения, свързани с източването на милиони евро чрез OneCoin - измислената от Игнатова криптовалута, с която натрупва състояние от 4 милиарда долара.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай