Недекларирана валута за 400 х.лева откриха в чанта на пътничка

Валутата е открита при проверка на лек автомобил на митническия пункт в Малко Търново

Недекларирана валута за 400 х.лева откриха в чанта на пътничка | StandartNews.com

При съвместна проверка на лек автомобил на митнически пункт Малко Търново митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и митнически служители от ТД „Южна морска“ откриха 206 590 недекларирани евро, съобщават от Агенция „Митници“.

Колата е била с испанска регистрация. Пристигнала е на митническия пункт на 11.02.2020 г. около 19.00 часа на изходящо трасе от България за Турция. Колата е била управлявана от немски гражданин, придружаван от своята майка, също немска гражданка. В зоната за митнически контрол двамата са заявили пред митническите служители, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, в ръчна чанта, поставена под краката на пътничката в автомобила, са открити недекларирани 206 590 евро, в пачки с различни купюри от 10 до 500 евро.

Недекларираната валута с левова равностойност 404 054, 92 лева е иззета. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ГД МРР, под надзора на Районна прокуратура-Бургас .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай