Понеделник,

Нашенката Мима и британецът Бенджамин остават в ареста

От: "Стандарт" -
265
Нашенката Мима и британецът Бенджамин остават в ареста
A
A
A

Заплашили мъжа, че ще убият двете му деца и бившата му съпруга

Българката Мима И. и британецът Бенджаман С. бяха оставени в ареста. Това реши Варненският окръжен съд, съобщава Varna24.bg. В съда стана ясно и каква е бруталната схема, която са сътворили двамата, за да изнудват богат любовник.

Според обвинението на испанските власти, на 04.09.2019 г. Мима И. била в къщата на свой любовник. Тя помогнала на Бенджаман С. и още един чуждестранен гражданин да влязат в дома му. Двамата били маскирани и въоръжени с мачете. Заплашили мъжа, че ще убият двете му деца и бившата му съпруга, ако не им преведе 150 000 евро и още 6000 евро в продължение на една година. Сумата трябвало да бъде внесена по сметка на Мима И. Чрез заплахи нападателите поискали жертвата да предаде наличните в дома му пари - 700 евро и 300 паунда, след което тримата напуснали жилището.

Въпреки че атакувания мъж превел 100 000 евро по сметката на българката, изнудвачите продължили да искат пари, като заплашвали че ще убият децата на жертвата. Според испанския наказателен кодекс, изнудването се наказва със затвор от 1 до 5 години, за влизане с взлом наказанието е до 5г. "лишаване от свобода“ , а за нахлуване в жилище от 1 до 4 години затвор. Престъпленията, за които са разследвани българката и британецът са наказуеми и по българското законодателство.

Пред съда двамата заявиха, че не са знаели, че са издирвани и изразиха доброволно съгласие за незабавна екстрадиция. Варненският окръжен съд, като оцени всички представени доказателства и становища прецени, че исканията за временно задържане на Мима И. и Бенджаман С. са съобразени с изискванията на Европейската конвенция за екстрадиция, както и че са налице валидни заповеди за арест.

Като съобрази степенна на тежест на престъпленията, в които са обвинени, предвиденото наказание за тях и честото излизане на лицата от страната, ВОС определи и за двамата, като най-подходяща мярка за неотклонение "задържане под стража“. След постъпване на необходимите документи допълнително ще бъде гледано и производството по екстрадиция на двете лица. Определенията на съда може да се обжалват пред Апелативен съд Варна. 
 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички