Нарязаха гумите на над 100 коли в Бургас

Нарязаха гумите на над 100 коли в Бургас | StandartNews.com

Задържан е един от бандата, издирват втори

Бургас. Банда подлуди бургаския комплекс "Меден Рудник", след като цяла нощ троши коли и ряза гуми. Над сто автомобила са осъмнали с накълцани гуми и строшени стъкла. Само до обяд в понеделник са регистрирани повече от 60 жалби на пострадали граждани, съобщиха от полицията. Първите заприиждали още в 6 часа сутринта. Най-много са автомобилите със спукани гуми в района на супермаркета. Хулиганите са обикаляли из целия комплекс и трошили къде каквото сварят. Над двайсетина помлени коли има и на паркинга между блоковете 403 и 404.

Полицаите започнаха незабавно разследване и по обяд в понеделник закопчаха единия от извършителите. Вандалът е на 27 години и живее в комплекса. Той е бил разпознат от записите на видеокамерите на супермаркета. От полицията съобщиха, че е установен и втори съучастник, който в момента е обявен за издирване.

"Нанесени са огромни щети за хиляди левове. Тези момчета са трошили без да подбират - панорамни стъкла, огледала, рязали са гумите. Към момента обаче не са ясни мотивите. Дали е обикновено хулиганство или има други причини, тепърва ще се изяснява", коментираха разследващи.

От полицията уточниха, че са иззети записи от няколко видеокамери в нощта на инцидента. Предполага се, че в хулиганската акция са участвали поне още трима души, тъй като двамата разкрити не са в състояние физически да потрошат толкова много автомобили.

Сред пострадалите в "Меден Рудник" се говори, че акцията е предварително организирана. Според хората, някой е платил на извършителите да извършат престъплението, за да принудят шофьорите да си застраховат колите или да ги оставят на платени паркинги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай