Напрежение в Мездра след смъртта на внука на Томов

Шокиращи подробности от братовчеда на ексдепутата от БСП

Напрежение в Мездра след смъртта на внука на Томов | StandartNews.com

 

 

Напрежение в Мездра часове след смъртта на 8-годишното момче, намерено мъртво тази вечер в Мездра, което е внук на известния местен политик и лидер на партия „Рома“ Тома Томов, който е бивш депутат от БСП.

Противоречива е информацията за това какво всъщност се е случило.

Според една от версиите момченцето и другото дете си играли с пиратка, когато тя гръмнала.

Сигналът  за починало дете е получен в полицията в Мездра минути след 17.00 часа, съобщиха от ОДМВР - Враца. По първоначални данни 8-годишно момче е пострадало при инцидент с пиротехническо изделие и по-късно е починало. На мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Предприети са процесуално-следствени действия под надзора на Прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.

Близките на починалото дете обаче не приемат версията на полицията, че става въпрос за нещастен случай и настояват, че става въпрос за убийство. Твърдят , че това се е случило при игра с пушка, която е гръмнало в ръцете на детето близо до главата и прекъснало сънна артерия. Оръжието е било собственост на родител на едно от децата, който бил ловец, според БНТ.

Братовчед на бившия депутат Тома Томов даде подробности пред БЛИЦ.

"Това е убийство, голяма трагедия е! Играли са си. Момчето, което е гръмнало детето ни, е българче. Взел пушката на баща си, той е ловец. После гръмнало нашето и избягало. Тепърва ще се разбере какво е станало, ще искаме справедливост", разказа пред агенцията братовчедът на Тома Томов.

Напрежението започна още след като близките на починалото дете обсадили линейката и не позволили тя да тръгне към болницата.

Улицата, където се е разиграла трагедията, е окупирана от роми, които настояват за възмездие и крещят "Убийци". Заради различния етнос на децата и опасенията, че напрежението може да ескалира, на мястото са полицейски подкрепления от Враца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай