Нападателят на фелдшер в Шумен с условна присъда

Нападателят на фелдшер в Шумен с условна присъда | StandartNews.com

Шумен. Районният съд в Шумен определи условна присъда за 30-годишния Калин Николов, нападнал фелдшер от Спешния център в Шумен.

Магистратите признаха Николов за виновен в нанасяне на лека телесна повреда на фелдшера Денчо Денев и му дадоха 16 месеца условно, с 4-годишен изпитателен срок, съобщи Дарик.

Николов ще трябва да поеме и разноските по досъдебното производство и делото в общ размер на 365 лв.
Обвиняемият запази мълчание след произнасянето на присъдата и не коментира. „Достатъчно тежка присъда наложиха на подзащитния ми, поне ние няма да обжалваме", заяви защитникът му.

Делото срещу 30-годишния мъж от село Мадара започна на 8 ноември и приключи в две съдебни заседания. Процесът премина при съкратената процедура, като първоначално Николов призна вината си за нападението над фелдшера Денев.

Инцидентът стана вечерта на 28 октомври. Нападателят се хвърлил върху медика без никаква причина, нанесъл му удар по главата. Оказва се, че младежът подал сигнал на тел. 112 за това, че майка му получила инфаркт. В паниката си човекът обвинил медиците в спешния кабинет, че са се забавили и настоял дежурният лекар да тръгне с него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай