Нагло оправдание! Ето защо полицаите не арестували Семерджиев

Разкритие от МВР-шефа Иван Демерджиев

Нагло оправдание! Ето защо полицаите не арестували Семерджиев | StandartNews.com

Защо полицаите не са арестували на място Георги Семерджиев, който дрогиран прегази с джипа си две млади жени на столичния бул. „Черни връх”? Разкритието на МВР-шефа Иван Демерджиев потресе цяла България.

ВИЖ ОЩЕ: Метла в МВР. Демерджиев проговори

Семерджиев е бил спрян и са извикани служители на 7 РУ. „Имал накити - гривни и часовник, които пречили да му бъдат сложени белезниците. Трябвало да ги свали в колата. Докато свалял тези накити от ръцете си, успял да се измъкне. Мисля, че бяха двама служители, които са го подгонили. Целият низ от събития не ми звучи реалистично”, каза министърът.

Рокадите в МВР не са свързани изцяло със случая „Семерджиев”, коментира още Демерджиев, който уточни, че са се „натрупали много инциденти”. Той допълни, че предложенията за хората, които да бъдат сменени, са дошли от професионалното ръководство на СДВР.

„Един ръководител на това ниво - в районното управление, трябва да създаде такава организация и контрол по отношение на служителите си, че да не допуска инциденти. Недопустимо е полицейски служители да шофират след употреба на алкохол. Имаше опит този случай да бъде прикрит. Знаете случаите „Семерджиев” и „Любенов”. Те са поредица”, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай