МВР търси помощ от Европа и САЩ за убития Георги

МВР търси помощ от Европа и САЩ за убития Георги | StandartNews.com

"Има определени насоки относно евентуален извършител на престъплението. С цел установяването и локализирането му са привлечени множество партньорски служби от Европа и други континенти". Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов във връзка с разследването на убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина.

"Това предполага използването на технически способи, с които ние не разполагаме и които не е редно да стават публично достояние", допълни главният секретар. Според комисар Костов всички версии за жестокото убийство могат да са вероятни. "Но от фактите и обстоятелствата, които са събрани до момента, а и моето вътрешно убеждение е, че убийството не е било планирано", убеден е той.

Според Костов не бива разследването на един толкова тежък случай да се води по "електронен път" - дори и с помощта на медиите. За подобно разследване е нужна дискретност и оперативна концентрация.

Една от общинските камери, поставена на дърво до паркинг, е снимала младежа, който МВР издирва във връзка с убийството от 2 юни. Този младеж обаче не се явил, за да даде показания, което навежда разследващите на предположението, че е вероятният извършител на тежкото престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай