МВР разкри голяма кражба в столичен частен дом

МВР разкри голяма кражба в столичен частен дом | StandartNews.com

Полицаи от София хванаха следите извършителите на голяма кражба от частен дом в столицата и заловиха престъпниците, съобщиха от МВР.

На 10-и август 53-годишен мъж подал сигнал в Девето районно управление, че предишната нощ около 4.30 часа, неизвестни лица проникнали в дома му в столичния ж.к. "Люлин 1" и откраднали метална каса, в която имало 87 000 лева, 100 грама златни накити и лични документи.

Престъпниците са влезли в жилището като разбили една от ключалките на вратите, открили металната каса и я изхвърлили през прозореца, след което избягали.

При оперативните и издирвателни действия служителите на районното управление установили и тръгнали по следите на заподозрените – столичаните В.Б. /40 г./- Вили, Х.Л. /34 г./ - Качето, М.А. /39 г./, известен с прякорите Кубето, Хокеиста и Ключаря и В.Х. /23 г./ - Джуджето от Фъргово, с чиято кола избягали след извършване на кражбата. В рамките на разследването се оказало, че престъпното деяние било извършено след детайлно проучване на жертвата.

При обиските в домовете на четиримата мъже били открити и иззети пари, два флекса, стопилка, синя сигнална лампа и части от скимиращи устройства. В хода на операцията униформените служители задържали и М.А., с регистрации и присъди за наркотици и кражби.

След доклад на събраните до момента материали в Софийска районна прокуратура 39-годишният бил привлечен като обвиняем по досъдебното производство и му е наложена постоянна мярка за неотклонение. Към момента В.Б., регистриран в полицията и осъждан за кражби и наркотици, и Х.Л., известен на МВР и осъждан за унищожаване и повреждане, хулиганство, кражби и нанасяне на телесна повреда, се укриват от органите на реда. Работата по установяване на съпричастността на групата към други подобни деяния продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай