Чудо! Мъртвец от Сливен излязал от ковчега

Става въпрос за 72-годишният Руси Русев

Чудо! Мъртвец от Сливен излязал от ковчега | StandartNews.com

Обявеният за мъртъв 72-годишен жител на Сливен е на път да бъде изписан от болницата. Oпасността за живота му е отминала, очаква се в началото на следващата седмица той да си тръгне за дома, съобщaва Монитор.

Пенсионираният бивш дългогодишен военен метеоролог Руси Русев бе докаран от моргата късно вечерта на 13 октомври след като изплашил служителите на погребалната агенция с неочаквани признаци на живот в ковчега.

Бил предаден като мъртвец, но те забелязали, че внезапно "преглътнал на сухо". Оказало се, че въпреки издадения му официално смъртен акт човекът е жив, макар и изпаднал в диабетна кома в резултат на заболяването си, от което страдал от години.

Дядо Руси прекарал часове наред между живота и смъртта върху мозайката в банята си, където към 11,00 часа на 13 октомври го намерили пожарникарите, пристигнали на място след сигнал на телефон 112 от приятеля му Диньо Динев.

Около 11,30 часа фелдшерка подписала съобщение за смърт след повече от повърхностен преглед на тялото. Смъртният акт бил издаден от община Сливен към 16,30 часа, тогава закарали тялото и до помещението с хладилните камери.

Към 17,00 часа дядо Руси отворил първо едното око, после и двете, след което започнал да мърда ръцете си, а погребалните агенти го гледали с ужас как понечва да излезе от ковчега.

В едномесечен срок трябва да приключи проверка от районната прокуратура относно обстоятелствата, при които живият Руси Русев е бил обявен за мъртвец

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай