Митьо Очите изплува. Грабят от негово име

Взема 8 300 лв. от дядо

Митьо Очите изплува. Грабят от негово име | StandartNews.com

16-годишен младеж в съучастие с рецидивист са заплашили с нож 83-годишен мъж в айтоското село Тополица. Инцидентът е от 6 март. Нападателите опрели нож в гърлото му, и му взели спестяванията - 8300 лева, съобщи Нова тв.

Срещу двамата вече са повдигнати обвинения, прокуратурата е поискала постоянен арест.

Двамата нападатели заплашили възрастния мъж с Митьо Очите. Казали, че той ги праща.

Възрастният мъж Ангел Граматиков е бивш хидрогеолог. Гледал телевизия във вечерта на 6 март и малко преди да легне чува шумове.

"Отварям вратата и изведнъж най-неочаквано срещу мен се изправя фигура на човек с нож, зад него втори човек също с нож. В антрето бяха. Минали са през първата врата и застанал пред вратата Аз отворих да видя дали не е някоя котка. И изведнъж той ми се нахвърли със сила, блъска ме. Аз се спънах в дървата до печката, бутнах тенджерата с киселото мляко и паднах по гръб. Като паднах той постоянно ме притискаше, държейки ножа. Опря го в гърлото ми и казва: "Парите, парите, ние идваме от Бургас, Митьо очите ни изпраща. Ние знаем всичко за теб. Дай крадените пари". Какви крадени пари? И ме притиска, вика - ще те заколя, заклан си. Парите, парите, само повтаря. А другият зад него седеше до масата и аз казах да ми вземе чантата с портмонето, където имаше 100 лева. Помолих само документите да не ми пипат. "Това не са пари, къде са другите? Дай ги. Ще те заколя", каза той и ме притиска с ножа. Показах им другите, бях принуден, те бяха в едно чекмедже", сподели пред камерата на Нова тв Граматиков.

След като си тръгват той звъни на 112, идва полицията и нападателите са арестувани.

Кметът на селото Юрий Мляков разкри, че престъпниците са от сливенско, от Градец. "Идват тук да работят през сезона. Те са от малцинствата. Работят през лятото, сезонни работници. Досега не се е проявявал. Полицията е много често тук, минават  през селото, обикалят. Ние сме доволни от тяхната работа", коментира кметът.

Митьо Очите – Димитър Желязков, е под домашен арест. Той е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Прокуратурата твърди, че групата е действала от януари 2013 до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Желязков беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд. На 9 мард съдът отново отложи разпределителното дело срещу Желязков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай