Митничари хванаха рекордна сума във валута

Валутата е с левова равностойност 1 458 904 лева

Митничари хванаха рекордна сума във валута | StandartNews.com

Рекордно висока сума недекларирана валута с левова равностойност 1 458 904 лева откриха митническите служители на пункта Лесово в товарен автомобил, управляван от български гражданин. Това е най-голямото задържане на недекларирани парични средства от митническите служители на МП Лесово за период от повече от 10 години насам, съобщават от Агенция "Митници".

На 02.11.2021 г. около 00.10 часа камион с полска регистрация пристига на МП Лесово на трасе „Изходящи товарни автомобили“ за Турция. Превозното средство е пътувало без товар по маршрут от Полша за Турция. В зоната за митнически контрол шофьорът, български гражданин, е заявил, че няма нищо за деклариране. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка. Митническите служители откриват при проверката недекларирани 530 000 евро и 250 000 щатски долара в раница, поставена между личен багаж на шофьора на горното легло в кабината. Валутата е с обща левова равностойност 1 458 904 лв.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториална дирекция Митница Бургас, което се провежда под надзора на Районна прокуратура – Ямбол. Недекларираните парични средства са иззети. Шофьорът - български гражданин с инициали М. И., е задържан. Той е привлечен към наказателна отговорност по чл. 251, ал. 1 от НК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай