Митничар от Търговище свързан с хероина

Дрогата не е била предназначена за България

Митничар от Търговище свързан с хероина | StandartNews.com

Митничар от Търговище е съучастник в трафика на 400 кг хероин, който прокуратурата, антимафиотите и митниците във Варна пресякоха днес. Главният прокурор Иван Гешев специално поздрави разследващите за добрата работа.

"Този случай за нас е особено специфичен, защото това е първият случай, който разкриваме на морска граница, досега нямаме такъв. Може би това се дължи от части на пандемията, защото са ограничени превозните средства между Турция и Иран”, съобщиха прокурорите на извънреден брифинг по повод задържания хероин във Варна.

"Все пак има претоварена стока с произход от Иран, колегите са предприели по-задълбочена проверка. Използвали са и куче, а после и рентгенова проверка на всяко едно руло, така се открива хероинът. Установява се нелогичен интерес на митнически служител от Търговище.", допълниха от прокуратурата.

Задържането на извършителите ще бъде удължено до 72 часа, за да може да бъдат доведени пред съда за постоянна мярка „задържан под стража“. Това е огромно количество вероятно не е предназначено за България. Нашата работа продължава по установяването за къде е предназначено, казаха още прокурорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай