Мистерията продължава. Беглец или отвлечен е Алтънбашев

IT специалистът е в неизвестност от понеделник

Мистерията продължава. Беглец или отвлечен е Алтънбашев | StandartNews.com

Мистерията с изчезналия търговец на криптовалута Александър Алтънбашев. Все още не е ясно дали мъжът се открива или е отвлечен. Случаят дори повдигна въпроса завърнаха ли се „Наглитте”.

IT специалистът е в неизвестност от понеделник. По последна информация телефонът на Алтънбашев е бил засечен вчера, във вторник, в района на Бистрица.

За последно мъжът е видян от сестра му, която го е оставила в района на Бизнес парка в столичния квартал "Младост". Именно тя подава сигнала за изчезването на Александър, след като е видяла непознат мъж да излиза от жилището му и се усъмнила, че нещо не е наред, съобщи България он ер.

Жилището му е било претърсено, а човекът, който е бил в жилището, се опитал да открадне флашпаметите с портфейлите криптовалута, които Алтънбашев притежавал.

32-годишният IT специалист се занимава с криптовалути от 2011 г., а от 2018 г. това е едно от основните му занимания. В началото придобива, а по-късно започва и да търгува с криптовалути.

Според специалисти пазарът в България е огромен заради огромните суми, които се въртят.

"Мащабите са значителни, тъй като в България има много IT специалисти и средата е доста подходяща за развитието на такива компании. Дали е опасно? Не повече от всеки друг IT-свързан сектор, независимо че става въпрос за доста пари, които са в тези разработки", смята финансовият анализатор Михаил Кръстев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай