Мистерия със смъртта на ИТ спеца Иван

Беше щастлив младоженец, защо го изкарват луд, страдат приятелите му

Мистерия със смъртта на ИТ спеца Иван | StandartNews.com

Пълна мистерия витае около смъртта на 33-годишния компютърен специалист Иван Лъчезаров Тодоров.

Откак изчезна на 4 март, приятелите и близките му го издирваха под дърво и камък - както във Фейсбук, така и с обяви, налепени из цяла София. Затова и вчера новината, че Иван е открит мъртъв, ги попари. От полицията са категорични, че става въпрос за самоубийство. От МВР обявиха, че Иван е с психически отклонения. Последно бил в клиника на ул. "Д-р Любен Русев", откъдето избягал на 4 март. Приятелите му, които пишат и в специалната група във Фейсбук, създадена от Христо Тренчев, обаче са озадачени от информациите, че Тодоров е имал психически проблеми.
---------------------------------
Иван се е самоубил, категорични са от Съдебна медицина. "Стандарт" научи, че IT специалистът е имал порезни рани. Според Блиц пък Иван е открит мъртъв в събота, в жилище в района Студентски град.


3200 пъти е споделен във Фейсбук апелът за помощ с лика на Иван Тодоров, видя "Стандарт". Групата, която помагаше на Първо РПУ в издирването му, е създадена на 10 март. Оттогава е и апелът на Христо Тренчев - всеки, който е виждал Иван, да помогне с информация. Вчера приятелите му бяха в шок. В социалната мрежа повечето тях бяха променили снимките на профилите си с жалейки и свещички в знак на почит към паметта на младия мъж. "Беше страхотен човек, колега и приятел. Образован, изключително възпитан и добър човек. Весел и мил", коментираха близките му. Някои се възмутиха, че Иван е представян едва ли не за психично болен. И контрираха, че IT спецът, който работи в голяма компания, бил в дневния стационар

заради безсъние и съмнения за епилепсия

В групата във Фейсбук обаче има и мнения, които навеждат на мисълта, че Иван не е бил на себе си. И може би е скитал из София, след като напуснал стационара. Чавдар Цеков например пише: "На 7 март бях с този човек в "Банишора".

Заприказваме пред болницата. Каза, че е гладен и го заведох в близкия китайски ресторант. Там стана скандал, пристигна първо СОТ, а после и полиция!!! Аз се разбрах с тях и се прибрах... това e. Каза ми, че ухажва някаква мацка в болницата и за разни казина говореше.... странен ми се стори. Дори го попитах и аз да няма някакви проблеми! Говореше, че е скаран с баща си и такива разни неща". Никой от приятелския кръг на Иван обаче не познава Чавдар и не вярва на думите му. Свидетелствата на Цеков веднага завъртяха интрига из сайтовете, че Иван се е влюбил в мистериозна медсестра, заради която е посегнал на живота си. Приятелите му обаче контрират - той бе щастливо женен, има съпруга за милиони.


Тодоров е бил младоженец, потвърждава и профилът му във Фейсбук. На 18 юни м.г. той се е оженил за красивата Гергана Богоева-Тодорова.

И двамата са успели млади хора

с добър бизнес. Гергана е заместник-управител на склад в известна верига модни магазини. Иван пък е мениджър "Бизнес развитие" в една от най-големите български компании за онлайн игри.


Профилът му в социалната мрежа показва, че е бил фен на Спенс, Шакир, Роджър Уотърс, Бон Джоуви, Бъста Раймс. От филмите е обичал да гледа "Смело сърце", "Батман"и "Синьо лято".


Любима книга му е била приключенската "Фалшът е начин на мислене" на българската журналистка Станислава Кара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай