Мъж е ранен след стрелба в Свищов

Мъж е ранен след стрелба в Свищов | StandartNews.com

Свищов. Шофьор на камион получи куршум в гърдите заради отнето предимство. Мотоциклетист пък гърмя с газов пистолет по кола с младо семейство и бебе в нея.

При първата разправия на пътя сериозно е пострадал 51-годишен водач на товарен автомобил "Татра". С камиона си той изникнал на кръстовище в Свищов, отнемайки предимство на лек автомобил, управляван от 56-годишен негов съгражданин. Мъжът от колата излязъл, размахал законния си пистолет и започнал да се разправя. Шофьорът на камиона обаче вместо да се извини, му отвърнал с крясъци. Така накрая кибритлията с леката кола приключил кавгата с куршум в гърдите на опонента си. Пострадалият е откаран в плевенската болница с опасност за живота. 56-годишният стрелец е задържан за 24 часа.

По думите му той е произвел изстрела неволно. Оръжието е иззето.
Междувременно на входа на бургаското село Руен 53-годишен моторджия от Айтос откри стрелба с пистолет срещу кола, в която се возело семейство с бебе. Стрелецът Живко Калудов бил засечен от "Шкода", управлявана от 28-годишен мъж. Мотористът догонил колата, изстрелял два куршума по нея и продължил по пътя си. Младият баща оставил жената и детето си в селото, след което подал оплакване в полицията. Калудов е задържан, оказало се, че е употребил значително количество алкохол. Пистолетът му е иззет от органите на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай