Майката на стрелеца от Лясковец отърва психиатрията

Майката на стрелеца от Лясковец отърва психиатрията | StandartNews.com

Велико Търново. Майката на Петко от Лясковец, Стефанка няма да ходи на психиатър реши великотърновският окръжен съд.

Баба Стефанка обаче обяви че напуска Лясковец и продава етажа от злополучната къща където стана престрелката с баретите. "Нямам какво да правя тук ще си взема само мебелите и ще продам имота си. нямам сили да се върна там. Вече дори имам запитвания от купувачи", каза жената извън съдебната зала. Все още майката на Петко нощува в приюта на Евангелската църква в Горна Оряховица и не смее да се прибере сама в потрошеното си жилище.

След поредното заседание магистратите окончателно прекратиха делото за принудителното и настаняване в психиатричното заведение. Съдиите потвърдиха като законосъобразни мотивите на Районния съд в Горна Оряховица, че 76-годишната жена не е обществено опасна и няма психически отклонения. Стефанка и този път донесе дебела папка със 150 подписа в нейна подкрепа че не е луда. На корицата стоеше заглавие "Ако Стефанка Савова е луда то всички сме за лудницата".

В хода на делото стана ясно, че Окръжната прокуратура във Велико Търново вече не поддържа искането си за принудително настаняване в психиатрично заведение на Стефанка Савова, майка на 53-годишния Петко Савов Петков, който при специализирана полицейска операция в Лясковец уби един служител на МВР и рани други трима. Решението на Окръжния съд не подлежи на обжалване.

Междувременно синът на Стефанка, Петко бил преместен от затворническата болница в София за психиатрична експертиза в болница в град Ловеч. майка му каза, че той никак не бил добре и едва можел да сяда на леглото но не и да става от него

Спецакцията в Лясковец по неутрализирането на стрелеца се проведе рано сутринта на 14 март. При опит да бъде иззет незаконен боен арсенал от дома на Петков, мъжът откри огън по полицаите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай