Петък,

Лозенец – новият рай за крадците в София

От: Редактори -
4538
Лозенец – новият рай за крадците в София
A
A
A

Зачестяват кражбите от домовете в квартал "Лозенец". За това алармират самите потърпевши. От полицията потвърждават, че става дума за характерните за сезона набези през балконските врати.

Ангел Куртев е една от жертвите на крадците. Той споделя в социалните мрежи, че домът му е бил обран. „Ние спахме през нощта с жена ми и бебето. Като станахме, видяхме, че всички прозорци са отворени”, споделя той пред Нова телевизия и допълва, че крадците са задигнали личните документи на семейството.

Оказало се, че това не е бил единственият ограбен дом в района.

Напук на зачестилите кражби в столицата, домовите кражби през първата половина на годината намаляват. Това обяви пред Нова комисар Димитър Кошов, заместник-ръководител на отдел „Криминална полиция” към ГДНП.

Той допълни, че няма организирани банди крадци. „Няма организираност. Някои действат поединично. Някои имат лица, които следят за наличие на полиция. Те се притесняват от контакт с жертвите. През месеците май, юни, юли и август влизат през незатворени прозорци или балконски врати”, обясни още комисар Кошов.

Според него има различни средства за защита на имуществото – активна и пасивна защита. „Пасивната е свързана със заключващите механизми. Те са най-важни. По-скъпите осигуряват по-добра защита. Но няма универсална такава”, обясни още той.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com