Ловна пушка открита в скривалище в Костенец

Оръжието и боеприпасите са открити в скривалище, близо до кошери до реката в Костенец

Ловна пушка открита в скривалище в Костенец | StandartNews.com

Колаж: flashnews.bg

Ловна пушка е оръжието, което полицията намери днес на 6 км от дома в Костенец на издирвания девети ден Стоян Зайков – Чане. Заедно с пушката са намерени и много патрони.

ВИЖ ОЩЕ: Намерили оръжие при издирването в Костенец

По непотвърдена информация, оръжието и боеприпасите са открити в скривалище, което се намира близо до кошери до реката в Костенец, съобщи БНР. Предполага се, че скривалището е направено от Стоян Зайков, но за да бъде категорично потвърдено това, трябва да бъдат назначени експертизи на оръжието.

По-рано днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи пред журналисти за открито оръжение. По думите му то съответства по ви и калибър на една от пушките, с които е извършено едно от двете убийства в Костенец. Според досегашните данни първото - на бившата приятелка на Зайков, е извършено с пушка самоделка, а второто - на негов съсед Валентин Петров, с ловна пушка. Най-вероятно именно тя е открита в скривалището.

В днешната акция са включени термокамери на Гранична полиция, а при нужда ще бъде повикан и хеликоптер.

Зайков е в неизвестност от 9-и май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16-и май полицията откри и тяло на мъж, съсед на заподозряния. По данни на МВР, мъжът е бил убит с ловна пушка, той е и братовчед на издирвания.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай