Левскари на съд за грабеж и побой

Футболните хулигани задигнали 1560 лева суитчер от фен на ЦСКА

Левскари на съд за грабеж и побой | StandartNews.com

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама футболни хулигани за грабеж и побой над привърженик на друг клуб.

В съобщението на държавното обвинение не се посочва имената на отборите, но става ясно, че агресорите са ултраси на Левски а жертвата е цесекар.

"На 29.10.2021 г. , около 23 часа на ул. „Макгахан“ пред читалище „Хаджи Димитър“ в София, обвиняемите А.Ц. на 19 години и А.С. на 20 години, и други две неизвестни до момента лица, отнели 1560 лева и суитчер с надпис „CSKA FRONT“, на стойност 58 лева от владението на Г.В., като използвали за това сила - нанесли множество удари с ръце и крака в тялото и главата на пострадалия. Двамата обвиняеми са фенове на противников футболен отбор", посочват от прокуратурата.

А.Ц. е осъждан многократно и към момента на извършване на деянието е бил в изпитателен срок , А.С. няма криминално минало. Предвид възможността обвиняемите да извършат друго престъпление, прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай