Неделя,

Телефон с Путин при ареста на Брендо

От: Редактор -
1688
Телефон с Путин при ареста на Брендо
A
A
A

Уникален златен Iphone с гравирания лик на руския президент Владимир Путин и герба на Русия е открит от украинската полиция при ареста на Евелин Банев-Брендо в столицата Киев, съобщиха местните медии "Вечерен Киев" и "Главком", като публикуваха и снимка на апарата бижу.

Телефонът е пуснат в продажба преди 4 години на цена от над 3000 долара. Изработени са само 99 бройки.

Вече е известно, че Софийската градска прокуратура (СГП) е изпратила предложение до Върховната касационна прокуратура (ВКП) за изготвяне на молба за екстрадиция до Министерството на правосъдието на Украйна относно българския гражданин Евелин Банев - Брендо с цел екстрадиция в България, съобщават от Апелативната прокуратура - София.

Иницииране на екстрадиционното производство за осъденото лице с влязла в сила присъда е вследствие на постъпила на 7 септември 2021 г. нова актуална информация до наблюдаващия прокурор по изпълнение на наказанията при СГП. В нея се съобщава относно установяването на Евелин Банев в хода на извършените издирвателни мероприятия и задържането му в района на Киев, Украйна. Предоставени са пръстови отпечатъци на лицето и снимков материал.

56-годишният Евелин Банев е бил осъден с влязла в сила присъда на 26 април 2018 г. за извършени от него престъпления. Той е бил признат за виновен за това, че за времето от 17 октомври 2002 г. до 30 май 2005 г. е участвал в организирана престъпна група (ОПГ), създадена с престъпна цел - извършване на финансови операции с парични средства, за които участниците знаели, че са придобити от незаконен трафик на наркотични вещества.

С окончателната присъда на Върховния касационен съд на осъдения Евелин Банев е било наложено наказание "Лишаване от свобода" за срок от шест години при първоначален строг режим. То не е било приведено в изпълнение, поради неустановяване на осъдения, след което той е бил обявен за издирване от органите на МВР.

На 20 юли 2018 г. СГП е издала срещу него и европейска заповед за арест, въз основа на която Банев е бил обявен за международно издирване в Шенгенската информационна система (ШИС).

Понастоящем се извършват действия по екстрадиционното производство на задържаното в Украйна лице. 

 

 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com